30 Mayıs 2008 Cuma

YEMEKLER

PATATES ÇANAĞINDA KABAK SOTE



3 tane haşlanmış patates
2 tane küçük kabak
1 tane kuru soğan
1/2 domates
2 dal taze soğan
HAZIRLANIŞI:Dünkü bulgurlu yemeklere koyduğum patatesten arta kalanları bugün değerlendirdim,soğanı küçük küçük yemeklik doğradım yağda kavurdum,içine patatesleri ezip ekledim,,tuzunu ekledim biraz soğumaya bıraktım,sonra onlara çanak şekli verdim,içlerine soğanı soteleyip,kabakları küp küp doğrayıp eklediğim soteli domatesli içten koyup üzerinede yoğurt koyup dereotuyla servise hazırladım,(bu karışıma biberde güzel olurdu ama bizimkiler biber yemiyor o yüzden koymadım biber,)birde yoğurt koyma yerine kaşar rendesi koyup kaşarlar eriyene kadar fırına sürülebilir,bu şekildede güzel olur.
AFİYET OLSUN!



PATLICANLI PİLAV
Bir soğanı incecik doğrayıp sıvı yağda soteledim,içine 2 tane patlıcanı küp küp doğrayıp ekledim,bir domatesi de küp küp doğrayıp ekledim biraz bunları domatesin suyula pişirdim arada karıştırarak,1 kaşıkta domates salçası ekleyip sıcak su ilave ettim,diğer tarafta pirinci (göz karardır benim yemekler)yıkayıp tencereye ilave ettim,önce harlı sonrada suyunu çeker gibi olunca kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirdim.dedimya bizimkiler biber sevmiyor yakıyor diye yemekte bende pilavın yanında yedim afiyetle,servis tabağını kaseden ters çevirip ayarladım.ve dereotuyla süsledim.
AFİYET OLSUN!





BUDA SOSSUZ HALİ PATATES ÇANAĞININ


Posted by Picasa

1 yorum:

peynir hösmelimi dedi ki...

Merhaba hemserim.
Benimde yarim karadenizli,yarim balikesirlidir.
sizin ziyaretiniz beni cok sevindirdi.
Sayfanizda ufak bir gezinti yaptim.Ve cok begendim.
Bütün tarifler harika.Ellerinize saglik.
Akcaydaki Sarikizin önündeki fotagrafta cok hos.Her sene tatili Akcayda geciririz.
Sevgilerle,Görüsmek üzere.