25 Mayıs 2008 Pazar

ÇİLEK REÇELİ


ÇİLEK REÇELİ
Yemeklik aldığımız çilekleri hemen tüketemeyince çareyi azda olsa reçel yaparak değerlendirmekte bulurum,bu da yine öyle bir değerlendirme.
YAPILIŞI.çilekleri bir güzel yıkayıp,yapraklarını çileklere zarar vermeden kıvırarak koparıyorum,suyunu süzdürüp bir küçük tencereye koyuyorum,bu bir kase çilek için,1bardak şekeride üzerine döküyorum bir gece bekletiyorum,çilek suyunu salıyor zaten ben hiç su koymadan pişiriyorum,üzerinde oluşan köpükleri alıyorum,bakıyorum çilekler tam kıvamında yayılıyor gibi olunca yarım limonun suyunu ekleyip birkaç dakika daha pişiriyorum,ateşten alıp soğumaya bırakıyorum,sonrada kahvaltılarda soframıza renk kattırıyorum,
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: