24 Mayıs 2008 Cumartesi

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI


ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
Bir tencereye 1 kaşığın ucuyla tereyağını koyup.birazda sıvıyağla birlikte bir kaşık unu kavur 1-2 dakikada,üzerine tavuk suyunu ekle(Kemikli tavuk göğüs etini pilav için pişirmiştim,kalan suyada çorbayı pişirdim)karıştırarak su zaten sıcak olduğu için hemen yarım çay bardağı tel şehriyeyi ekledim,tuzunu ekledim,bir kaç parça tavuk etlerinden didiklediklerimden içine attım(,suyu nu çok koyu olursa soğuk sudanda ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz,)şehriyelerin pişmesini bekleyip,ocaktan aldım.servise hazırladım,üzerine nane ve pul biber serptim.4-5 kase oldu.
çok nefis oldu,bu tarifi çorbayı yerken yazıyorum,
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: