25 Mayıs 2008 Pazar

PATATESLİ ENGİNAR BÖREĞİ

PATATESLİ ENGİNAR BÖREĞİ
500gr patates
8 adet enginar
1 limon suyu
4-5 dal taze soğan
4 diş sarmısak
yarım demet maydanoz
1 su bardağı rende kaşar peynir
4 yemek kaşığı galeta unu
yarım su bardağı sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI:Pateteslieri soyup ince halkalar halinde dilimleyin,enginarlarıda ayıklayıp ince ince dilimleyin,kararmaması için limonlu suda bekletin,taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın,sarmısakları soyup ezin,maydanozu kıyın.
Kaşar peyniri,maydanozu,soğanı,sarmısağı geniş bir kaba alın.tuz ilave ederek karıştırın.180 derece ayarlı fırını çalıştırın,fırın kabını yağlayıp,galeta ununun yarısını tepsiye serpin,tepsiye tabanı kapatacak şekilde patatesleri dizin,üzerine peynirli karışımı serpip zeytin yağ ekleyin,bir surada enginar dizin,
Malzemeler bitene kadar tekrarlayın işlemi,kalan galeta ununu da üzerine serpip fırına verin ,sebzeler pişip yumuşayana kadar ve üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin,dilimleyip ılık servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: