SOSYETE MANTISI
(Bu tarif doğadan gül'ün mutfağından )ben hazır yufkadan değilde kendi hazırladığım su böreği yufkasından yaptım..
2 yufka(el açması)
kıymalı soğanlı kavrulmuş iç harç
sarmısaklı yoğurt
ketcap
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:yufkalar dörde kesilir..iç harçtan geniş olan bölümüne konup rulo yapılır ve gül böreği şeklinde sarılıp kızgın yağda kızartılır..kızaran börekler sevis tabağına konur..üzerine sarmısaklı yoğurt konur isteyen ketcap gül hanımın dediği gibi isteyende salçalı sos döküp servis yapar..
AFİYET OLSUN! gül hanım sağol canım birebir olmasada
2 yufka(el açması)
kıymalı soğanlı kavrulmuş iç harç
sarmısaklı yoğurt
ketcap
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:yufkalar dörde kesilir..iç harçtan geniş olan bölümüne konup rulo yapılır ve gül böreği şeklinde sarılıp kızgın yağda kızartılır..kızaran börekler sevis tabağına konur..üzerine sarmısaklı yoğurt konur isteyen ketcap gül hanımın dediği gibi isteyende salçalı sos döküp servis yapar..
AFİYET OLSUN! gül hanım sağol canım birebir olmasada
1 yorum:
selam canım mantılar harika olmuş el açması çok daha güzel olmuştur ellerine sağlık beğenip denediğin için çok teşekkürler selam ve sevgiler canım
Yorum Gönder