19 Nisan 2008 Cumartesi

ARPA ŞEHRİYELİ PATLICANLI PİLAV

ARPA ŞEHRİYELİ PATLICANLI PİLAV (Göz kararı ölçülerle)
Arpa şehriyeyi sıvı yağda kavurup içine yıkadığımız süzdüğümüz pirinci ekliyoruz,tuzu ekleyip pirincin üzerini gececek kadar sıcak su ilave ediyoruz..önce suyunu çekene kadar açık ateşte suyunu çekmeye başlayıp az suyu belli oluncada kısık ateşte pişiriyoruz ağzı kapalı pilav tenceresinde..sonrada pirinci kontrol edip altını kapatıyoruz...diğer tarafta patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz..yağını süzdürüp pilavı kek kalıbıyla ters çevirip koyduğumuz tabağın ortasına dolduruyoruz patlıcanları..ve servise hazır hale getirip sofraya sunuyoruz

Hiç yorum yok: