15 Nisan 2008 Salı

AÇMA BÖREK


AÇMA BÖREK
1su bardğı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket maya(kuru dr otker)
2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığından fazla şeker,1 paket margarin
alabildiği kadar un...hamur biraz cıvık olacak..ama elede yapışmayacak...yağı akan bir hamur olmayacak ..
HAZIRLANIŞI:hamur malzemeleriyle oluşturulan hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır,hamurdan 7 beze oluşturulur,her beze tabak büyüklüğünde açılır..içine erimiş margarin sürülerek gözleme gibi katlanır,hepsine aynı uygulama yapılır,işlem bitince ilk kapattığın hamuru açıp ortadan ikiye bölüp yuvarlak olan bölüme iç malzemeyi koyup rulo yapılır,sonrada bu rulo üç parça halinde kesilip tepsiye dizilir...biraz beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu ekilir .fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirilir..
AFİYET OLSUN!
BU TARİF VE BÖREKLER ABLAMDAN ELLERİNE SAĞLIK

Hiç yorum yok: