7 Nisan 2008 Pazartesi

PEYNİRLİ TAVUK


PEYNİRLİ TAVUK

125gr margarin
4 diş sarmısak
3 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı maydanoz(ince kıyılmış)
tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım su bardağı beyaz peynir
4 parça tavuk bifteği
2 su bardağı un
2 yumurta
2 su bardağı galeta unu
2 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:Margarini geniş bir kaseye alın,tahta kaşıkla krema kıvamına gelene kadar ezin,taze soğan ve maydanozu ince kıyın sarmısakları dövün,hepsini harmanlayarak tuz ,karabiber ekleyin.Beyaz peyniri de ilave edin.Tüm malzemeyi birbirine iyice karışıncaya kadar elinizle yada çatalla karıştırın,karışımdan küçük parçalar koparın,köfte şekli verin,buzdolabında 2 saat bekletin,tavuk bifteklerini döverek açın.Ortalarına hazırladığınız köfteleri yerleştirin.Rulo biçiminde sarın.buzdolabında 1 saat daha bekletin,dolaptan çıkarıp önce una,sonra yumurtaya bulayın,galeta ununa da batırdıktan sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın..
SERVİSE HAZIR HALE GELİNCE DE AFİYETLE YİYİN....AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: