26 Nisan 2008 Cumartesi

FASULYE PİRİNÇLİSİ


FASULYE PİRİNÇLİSİ
yarım kg taze fasulye
1,5 bardak su bardağı pirinç
1 adet domates
1 adet soğan(ben yarısını kullandım)
1 yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI:
Soğanlar küçük doğranır pilav tenceresinde sotelenir 2 kaşık sıvıyağda,sonradomates eklenir küp küp doğranarak,karıştırılır,üzerine salça eklenip kavurmaya devam edilir.
Fasulyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince kıyılır ,uzunlamasına olan fasulye enine kesilir 5 milim yada 1 cm olarak.Tencereye eklenir birlikte biraz kavrulup üzerine 1 bardak sıcak su eklenir fasulyeler yumuşasın ve de pişsin diye,tencerenin kapağı kapatılır,pişmeye bırakılır.15-20 dakika
Diğer tarafta pirinç yıkanır süzülür ve pişmekte olan karışma eklenir,tuzu ekilerek karıştırılır ve yarım bardak su ilave edilir kıvamına ve pişme durumuna göre,kısık ateşte suyunu çekene kadar ve pirinçler pişene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: