13 Haziran 2008 Cuma

UN HELVASI(PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25)

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25
UN HELVASI
yarım su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
14 yemek kaşığı toz şeker
su,
HAZIRLANIŞI:yağı helva yapacağımız derin bir tencereye koyup,unu ekliyoruz kavurmaya başlıyoruz,tahta kaşıkla sürekli yakmadan karıştırıp rengi dönünce üzerine soğuk suyu ekliyoruz,biraz üzerini geçecek şekilde,şekerini koyup karıştırmaya devam ediyoruz.Bir kaseye cevizleri koyup üzerine helvayı bastırarak yerleştirip tabaga ters çeviriyoruz.
AFİYET OLSUN!

3 yorum:

egeli dedi ki...

ziyaretiniz için teşekkür ederim ,dersler 45 dakikası 80 ytl ,hoça izmir -balçova 9 eylül üniversitesinin konservatuar müzik bölümünden şan hoçası,önce okula gidip hoca ile görüşüyorsunuz,çocuğu test ediyor ve ona göre sizi yönlendiriyor ve dersleri evinde veriyor....delikanlıya başarılar dilerim benim küçük oğlumda müzik ve tiyatro hastası sizi çok iyi anlıyabiliyorum...bilmek istediğiniz başka şeyler varsa lütfen sorun ,yardımcı olmaya çalışırım...sevgiler

HÜLYA dedi ki...

ablacım tarifin resmiyle beraber yayında... çok teşekkürler ellerine sağlık sevgilerimle..

sadiye dedi ki...

merhabalar
un helvasını çok severim hele pekmezli olursa ellerine sağlık.