13 Haziran 2008 Cuma

ETLİ ENGİNAR TÜRLÜSÜ


ETLİ ENGİNAR TÜRLÜSÜ
3 adet enginar,ayıklanıp temizlenmiş dörde bölünmüş
150-200 gr kuşbaşı dana
1 adet dışı oyacakla tırtıklı kazınmış,halka doğranmış kabak
2 küçük patates her biri dörde bölünmüş
1 adet soğan bira irice doğranmış
bir adet domates
tuz
su
HAZIRLANIŞI:sıvıyağ koyduğumuz tencereye soğanlar koyup biraz pembeleştirip etleri atıyoruz,pişmesi için karıştırıp etin saldığı suyunu çekmesini bekliyoruz,suyunu çekince su ekliyoruz biraz daha etler iyi pişsin diye,kabağı ve enginarı ilave ediyoruz, enginar yapraklarından da bir kaç tane koyuyoruz daha sonra patatesi vedomatesi ilave edip pişirmeye devam ediyoruz,daha sonra bir kaşık salçayı ekleyip karıştırıyoruz,sonrada çok az su ilavesiyle tuzunu da ekleyip kısık ateşte etler iyice pişene kadar pişiriyoruz,pişme tamamlanınca servise hazırlıyoruz.
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

ESRADAN dedi ki...

merhabalar,yemek harika gözüküyor hele ki şu saatte ve açken...ellerinize sağlık,ben de sizi beklerim, www.esradan.blogspot.com www.esrakasim.blogspot.com www.metinkasim.blogspot.com