12 Haziran 2008 Perşembe

ONBEŞ DAKİKALIK SU BÖREĞİ


ONBEŞ DAKİKALIK SU BÖREĞİ


Bugün de sabah su böreği açmak istedi canım,gerçi yiyip kiloları alıyoruz ama o kadarda değil,kararında yemeye dikkat edeceğim bu kez,çocuklarıma yaptım,bende tadacağım..
2 yumurta,yarım bardak su,tuz,2 kaşık sıvıyağı önce elinle bir güzel karıştır,unu ekle (aldığı kadar) hamurunu elde et,sert olmasın.hamur dinlenirken peynirli harcını hazırla beyaz peynir ve maydanozdan oluşan,10-15 dakika sonra hamurları un yardımıyla ve oklavayla açmaya başla,birkaç tane açınca suyunu koy bir tencerede kaynasın,suyun içine tuz atı,bir taraftada soğuk suyu hazırla tuzlu olarak,su kaynayıp,yufkaların açması bitince teker teker kaynayan suya sonra soğuk suya atıp çıkarıp tavaya ser,arasına sıvıyağ sür,ben yedi bezeden açtım,üçünü serip arasına peynir koydum tekrar kalan yufkaları serdim,tavada kısık ateşte çevire çevire pişirdim.
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

nursun dedi ki...

börek çok güzel görünüyor hiç dayanamam böreğe harika denemeliyim mutlaka.