TAVUKLU _DOMATESLİ BULGUR PİLAVI
1 tane kuru sğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteledikten sonra,tavuk kalça şişleri kuşbaşı doğrayıp soğanın içine atıyor,onları da bir güzel soteliyoruz,sonra bir domatesi kuşbaşı doğrayıp ekliyoruz,1 kaşık salçayı ekliyoruz.
ne kadar yapacaksak bulguru o kadarını yıkayıp( 2 su bardağı)tencereye ekliyoruz,üzerine tuzunu ekip,üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz(2 parmak geçecek şekilde)kapağını kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz,servis tabağına alıp servise hazır hale getiriyoruz,maydonoz serpiyor afiyetle yiyoruz,yanında da ayran ,ben az önce bu tabaktaki pilavı kendime hazırladım.
AFİYET OLSUN!
1 tane kuru sğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteledikten sonra,tavuk kalça şişleri kuşbaşı doğrayıp soğanın içine atıyor,onları da bir güzel soteliyoruz,sonra bir domatesi kuşbaşı doğrayıp ekliyoruz,1 kaşık salçayı ekliyoruz.
ne kadar yapacaksak bulguru o kadarını yıkayıp( 2 su bardağı)tencereye ekliyoruz,üzerine tuzunu ekip,üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz(2 parmak geçecek şekilde)kapağını kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz,servis tabağına alıp servise hazır hale getiriyoruz,maydonoz serpiyor afiyetle yiyoruz,yanında da ayran ,ben az önce bu tabaktaki pilavı kendime hazırladım.
AFİYET OLSUN!
7 yorum:
Ablacım iyi akşamlar yine ben resme ne gerek ellerine sağlık miss gibi olmuş,bu arada oğlum adınada çok teşekkür ederim,şu an 1. durumda inşallah kazanır.Hafta sonunun çok güzel geçmesi dileğiyle öpüyorum,inşallah cbox'uda eklersin.
iyi akşamlar arkadasım
ablacım iyi akşamlar.ne güzel valla salla kaşığı..yanınada ayran.
ne yiyeceğiz ablam sıcaklarda.
kahvaltıda bile peynir karpuz yiyoruz inan.
ohhh hazır tabağı alayım soğumadan yiyeyim eline sağlık ablacım..
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:zeytinyağlı enginar dolması
yöre adı:İzmir/ege yöresi
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca
www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır…
HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE
GÜNAYDIN ABLACIĞIM.. GÜZEL SÖZLERİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER. HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN ÇOOOK ÖPTÜM ALALHA EMANET OL..
Günaydın canım...En sevdiğim yemeklerdendir, bol domatesli bulgur pilavı, ben de geçenlerde yapmıştım, yanına başka bir yemeğe gerek yok,buz gibi bir ayran harika bir yemek,ellerine sağlık güzelim, seninki de harika görünüyor, afiyetler olsun...
Sevgilerimle öptüm...
merhaba .geçerken hemşehrilime uğramak istedim:) samsunludur ailem,ben çok gidemesemde bağlıyımdır topraklarımıza.,yeşiline,mavisine,çayına,lahanasına,insanına,özüne..
çok svglr. elinize sağlık.
NuNu.
sitem güncellendi.
Yorum Gönder