15 Haziran 2008 Pazar

PİRİNÇLİ KARALAHANA YEMEĞİ= YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ


PİRİNÇLİ KARALAHANA YEMEĞİ
1 bağ kara lahana
1 tane soğan
1 tane domates
1 /2 çay bardağı pirinç,tuz ,su,2 kaşık domates salçası
sıvıyağ 2 kaşık
HAZIRLANIŞI:soğanlar küçük doğranıp yağda pembeleştirilir,üzerine domates küçük doğranıp eklenir 2 kaşık salça ilave edilir,biraz karıştırıldıktan sonra küçük küçük doğranan lahanalar ilave edilir,sonrada az bi su koyup lahanaların pişmesi beklenir,lahananın yumuşasıyla yıkanan pirinç ilave edilip üzereni geçecek kadar sıcak su eklenir,tuzu eklenir,pirinçler pişince servise hazır demektir,sıcak ve soğuk olarak yenir,nasıl istenirse,ben sıcak olarak yemeyi tercih ediyorum.
Bu tarifimiYÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN   www.safiyeile.blogspot.com.ARKADAŞIMA GÖNDERİYOR KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.

Hiç yorum yok: