27 Aralık 2010 Pazartesi

SİRON


hazır böreklik yufkaların ikisini birden iki taraftan rulo yapıp,ortasından kesiyoruz,sonrada o ruloları 2 cm eninde kesip yağladığımız tepsiye diziyor fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz,kızaran yufkalar fırından çıkartılıp üzerine tavuk suyu yada et suyu ekleyip suyu çekene kadar fırına tekrar sürüyoruz,3-4 dakika sonra fırından çıkarıp üzerine bir diş sarmısağı ezip süzme yoğurt(bir kase)la karıştırdığımız sosu döküyoruz,onun üzerinede tereyağlı salçalı sosu döküp servise sunuyoruz.
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Aa biliyor musunuz komşum, geçenlerde Yunan yemek kitaplarından birinden bir dostum için çeviri yaparken sirona rastladım. Karadenizli Rumlar da yaparmış sironu. Hem de üzerine "peskütan" konurdu deniliyor. Tabii onlara kalsa hepsi Rum yemeği. Pek alem bu Yunanlılar!