22 Aralık 2010 Çarşamba

ÇERKEZ TAVUĞU


tavuk haşlarken aklıma geldi neden bir tabakta olsa çerkez tavuğu yapmayayım diye malzemede vardı hemen bir çırpıda hazırladığım çerkez tavuğunu...

bir buçuk bardak haşlanmış tavuğun suyu(tavuk tuzlu suda haşlanır)
bir avuç kadar ceviz,baharatlar(karabiber,tavuk çiçeği denen baharat ama yoktu eklemedim,2 diş sarmısak)
baharatları,sarmısağı ve cevizi tavuk suyuyla rondodan geçirdim,koyu kıvam alınca servis tabağına koydum üzerine iri parçalar halinde tavuk etlerini didikledim,pul biber ekleyip servise hazırladım.
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

eline sağlık,eski pidelerin tadı yok değil mi?çocukluğumuzdaki herşey ço güzeldi:)))