23 Aralık 2010 Perşembe

KISIR



3 tane kuru soğan küçük doğranıp sıvıyağda sotelenir,1 kaşık biber,bir kaşıkta domates salçası eklenir karıştırılır,sonra üzerine sudan geçirilen kısırlık bulgur eklenir,karıştırılır bir güzel,tuzu,karabiberi eklenir damak tadınıza göre,domates iki tane küçük küpler halinde doğranır ve bir limon suyu ile birlikte eklenir,karıştırılır bir çay bardağı kadar su ilave edilir çekiş kıvamına göre azar azar,suyu çekincede ocaktan alınır yeşillikler eklenir,marul,salatalık küp küp doğranmış şekilde,kırmızı lahana (mor) eklenir rendelenmiş olarak yarım bardak,maydanoz eklenir ince kıyım,bir iki kaşıkta zeytinyağ ekledik mi hazır demektir. isteyen pul biber eklyebilir ben ekliyorum kendi tabağıma tümüne eklemem herkes biberli yiyemez diye

Hiç yorum yok: