24 Aralık 2010 Cuma

TATLI(LAZ BÖREĞİ)



14 tane baklavalık yufkayı alıyoruz yağladığımız tepsiye aralarına eritilmiş tereyağ sürüp 7 tanesini yaydıktan sonra diğer tarafta 1 bardak şekere 5 bardak süt ekleyip kaynatıyoruz,bir yandan da 3 kaşık pirinç ununu,3 kaşık nişastayı 3 yumurta sarısını, bir tutam tuzu bir tutam karabiberi bir kapta çırpıp sübye oluşturup kaynayan süte ekliyorsun,sütten bu karışıma alıp sulandırıp öyle ekliyoruz,muhallebi kıvamına gelincede ocaktan alıp ilk ısısı geçince 7 . yufkanın üzerine döküp yayıyoruz,sonrada kalan yufkaları arasına yağ sürerek yaymaya devam ediyoruz.kalan yağı en üste koyup kareler halinde kesiyoruz ve fırına sürüp pişmesini bekliyoruz üzeri kızarana kadar,sonrada 1 bardak şeker ve yarım bardak su ile hazırladığımız soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine döküp afiyetle yiyoruz.
AFİYET OLSUN!
ben yağ ölçüsü belirlemedim100-150 gr kadar tereyağ ölçü olarak alınır.

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Ne güzel bir tatlıdır! Şu an Laz böreğini çok iyi yapan bir yere yakınım ama gitmeye fırsatım olacak mı bilmiyorum. Olsa da diyet hallerinden yememem daha münasip!