28 Ekim 2010 Perşembe
MERCİMEK KÖFTESİ
MERCİMEK KÖFTESİ
1,5 bardak mercimek,1 bardak bulgur(iki parmak kadar eksik olacak)3 bardak su,tuz,kimyon,karabiber,sumak,pul biber,3 kaşık karışık salça,1,5 kuru soğan,bir demet maydanoz,ve marul yaprakları
mercimekler su ilavesiyle pişer,suyunu çekince bulgur ilave edilir karıştırılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir,bulgur kabarana kadar,diğer tarafta soğanlar sıvıyağda kavrulur tabiki incecik doğranmış olarak,sonra salçalar ilave edilir,kavurmaya devam edilir ve mercimekli harcın üzerine eklenirtuzu,karabiberi sumak ve pul biber damak tadınıza göre eklenir(,ben iki tatlı kaşığı tuz,bir tatlı kaşığı karabiber,bir tatlı kaşığı sumak ve bir tatlı kaşığıda kimyon ekledim)karılır bir güzel ve istenen şekil verilerek servise sunulur,üzerine isteyen limon sıkabilir.
Benim ölçü bardağım resimdeki bardaktır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder