22 Ekim 2010 Cuma
KARALAHANA YEMEĞİ(PANÇAR ÇORBASI)
Geçen gün sütçünün getirdiği lahanalardan sarmayı sardım,geri kalan lahanalarıda temizleyip ince ince doğradım ve pişirdim yumuşayınca suyunu süzdüm daha sonra pişirmek üzere.dolapta bekleyen lahanaları bir soğanı ince doğrayıp sıvıyağda kavurdum,üzerine sarma içinden de artmıştı pirinçli karışım onu ekledim küçük bir kase,biraz daha karıştırdım ve pancarları ekledim o da iki avuç içi kadar suyu sıkılınca , karıştırdım ve sıcak su ekledim özleşsinler diye ve piştiklerinden emin olunca tuzunu ekledim . Bir başka tavada bir kaşık tereyağında salçasını yakıp üzerine döktüm, işte karşınızda karalahana yemeği,yanında da mısır ekmeği.
AFİYET OLSUN!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder