1 Kasım 2010 Pazartesi

ETİMEK TATLISI VİŞNE REÇELİ SOSLU


etimekleri borcama dizip üzerine 6 kaşık toz şekeri 1,5 bardak suda kaynat,sonra borcamdaki etimeklerin üzerine dök,diğer tarafta2 kaşık nişaştayı 3 kaşık unu,2,5 bardak sutu ve 8 kaşık toz şekeri ekleyip kıvamlı bir şekilde pişir pütür pütür olmaması için iyice karıştır,koyulaşınca 1 kaşık margarini ve 1 paket vanilini ekle,2-3 dakika yağ eriyene kadar karıştırarak pişir ve ocaktan al karıştırarak soğut,soğuyan malzemeyi etimeklerin üzerine yay ve üstüne 6-7 tane pötibör bisküviyi rondoda parçala ve biraz iri kıyılmış olacak tepsinin üzerine gezdir her tarafına yayılsın ,sonrada buzdolabında 1 saat beklet
ben o kadar bekletmedim,dilimleyip servise hazırla.bence güzel oldu,bir de ben üzerine vişne reçelini gezdirdim
Afiyet olsun!

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.