9 Kasım 2010 Salı

İÇLİ KÖFTE( ıspanaklı kıymalı soğanlı içli köfte)



dışı için:1,5 bardak bulgur,1 adet rendelenmiş kuru soğan ve bir kaşık salça tuz ,bir avuç kadar kıyma bir güzel yoğurulur,arada el ıslatılarak sulandırılır,kıvam aldırılır
iç harç: 2 soğan ince doğranmış yağda kavrulur,üzerine bir avuç kadar kıyma konur,kavrulur,ıspanak doğranmış olarak eklenir bir kaşıkta margarin eklenip tuzu katılır,ocaktan alınır soğumaya bırakılır(börek içi hazırlamıştım ondan koydum)soğuyan harç
ceviz büyüklüğünde elimize aldığımız bulgurun içi oyularak konur ve kapatılır yumurta gibi,sonra sos hazırlanır,bir kaşık salça ve sıvıyağ kyduğumuz tecereye bir litre kadar su konur kaynatılır ve köfteler teker teker suya atılır,7-8 dak kaynatılır ve servise sunulur.

Hiç yorum yok: