3 Kasım 2010 Çarşamba

TURP OTU KAVURMASI




pazardan turp otu satan köylü kadına gidilir turp otu alınır yarım kilo kadar ,kadın bir kilo alsanya nolcek bu kadan az der ama versen yarım kg diye alır bir güzel seçilir temizlenir ,yıkanır,doğranır ve kaynayan suda haşlanır,haşlandığından emin olunca yani ezilir gibi olunca süzülür ve sıkılır avuç içinde.Sonrada iki soğan küçük doğranıp sıvıyağ ve tereyağında kavrulur bir kaşık salça ilave edilir,kavrulma işlemi devam eder,sonrada soğanların üzerine turp otu eklenir,karıştırılır,tuzu eklenir servise sunulur,
ikinci olarak kaynayan sirkeli tuzlu suya yumurta kırılır pişen yumurta dağıtılmadan turp otunun üzerine konur ve pul biberle servise sunulur.
AFİYET OLSUN!
Ben bu iki şekilde yaptım.

1 yorum:

Cigdem dedi ki...

Selamlar,

Turpotunu hangi pazardan aldınız acaba? Geçenlerde Kadıköyde ev yemekleri yapan bir lokantada yedim bayıldım. Onlar Adapazarı'nda bir teyzeden alıyoruz dediler.

İstanbul'da nerde bulabilirim acaba?