11 Kasım 2010 Perşembe

HAMSİ YEMEĞİ


20 tane kılçığı çıkarılmış ve ikiye bölünmüş hamsi 1 adet soğan,bir kırmızı pancar,bir domates,3 tane sivri biber,1 kaşık zeytinyağ sızma,2 kaşık ayçiçek yağı , ılık su yarım çay bardağı kadar
YAPILIŞI:
soğanlar sızma yağda tencerede sotelenirken,üzerine kırmızı pan...car doğranır küpler halinde soteye devam edilir,sivri biberler ,domates doğranır ilave edilir,ayçiçek yağı eklenir,karıştırılır,hamsiler eklenir,tuz ve karabiber eklenir,sebzelerin suyu çekilir gibi olunca ılık su eklenir,tencerenin kapağı kapatılır ve pişirilir.15-20 dak kadar. pancarlar biraz diri olur,istenirse limon sıkılarak servis yapılır,iki şekildede çok nefis oluyor.
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Hamsiyi ayıklayabilsem ben de yapabilirdim bu yemekten ya (belki de hazır ayıklanmışını almalı)...