10 Ekim 2010 Pazar

HÜNKAR BEĞENDİ



Közlenen patlıcanlar bir güzel bıçak yardımıyla soyulur ve kesme tahtasının üzerinde ince ince kıyılır,üzerine limon sıkılır,iki diş sarmısak eklenir ezilerek,diğer tarafta kuşbaşı etler bir güzel pişirilir,suyu çektirilir,kıvamını bulunca bir soğan rendesi,bir domates rendesi ekleniretlerle birlikte bir güzel sotelenir,ben bir tanede sivri biber ekledim küçük küçük doğrayıp,bir diğer tarafta bir kaşık un,bir kaşık tereyağında kavrulur ve üzerine süt ilave edilir yerım çay bardağı kadar beşamel kıvamlanınca patlıcanlar eklenir,karıştırarak ocakta 3 dakika çevrilir ve servis tabağına yerleştirilir ,üzerine kuşbaşı etlerden oluşan sote dökülür ve maydanozla süslenir servise sunulur.AFİYET OLSUN!

2 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

Görüntü çok güzel..patlıcan yemekleri sevilmezmi hiç.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhaba; patlıcanın her çeşit yemeğine bayılırım. Heleki Hünkarın beğendiğine söz söylemek haddimiz değildir.Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgimle öptüm....