30 Ocak 2008 Çarşamba

AŞURE
1kg buğdayı akşamdan bir taşım kaynatıp sabaha kadar bekletiyorsunuz.Diğe taraftan birer kase nohutu, kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıp sabah haşlıyorsunuz. Buğdaya sıcak su ekleyip pişiriyorsunuz
Haşlanan nohut ve fasulyeyi ekleyip birlikte pişirmeye devam ediyorsunuz.Bir cimdik tuz atıyorsunuz.Sonra pişen ve kıvamını bulan aşureye şekerini ekleyip(2 kg kadar) karıştırıyorsunuz.ardından küp doğradığın kayısıyı,kuş üzümünü,kuru üzümü ekleyip
pişirmeye devam ediyorsunuz.Renginin beyaz olması için soğuk sütü yavaşça karıştırarak ekliyorsunuz(1su bardağı)sonra içine kavurup irice çektiğiniz fındıkları ekliyorsunuz.üzerine portakal kabuğu rendesini de ekleyip pişirme işlemini tamamlıyorsunuz.Kaselere koyup üzerini yine fındık(çekilmiş) ceviz,tavada azcık kızarttığımız susam ve küp küp doğranmış incir dilimleriyle süsleyip servise hazır hale getiriyorsunuz. isterseniz tarçında ekebilirsiniz.

Hiç yorum yok: