22 Ocak 2008 Salı

ISPANAKLI GÜL BÖREK


ISPANAKLI GÜL BÖREK
2 tane yufka
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2çay bardağı süt
250 gr temizlenip doğranmış ıspanak
1 tane soğan,tuz
1 parça beyaz peynir
HAZIRLANIŞI:Ispanakları sıvı yağda pembeleştirdiğimiz yemeklik doğradığımız soğana ilave edip karıştırarak pişirelim.Rengi dönmeden ateşten alalımTuzunu ,peynirini ekleyelim.
Diğer tarafta yufkaları dört parça olarak keselim.Üzerineyumurta.yağ,süt karışımını çırpıp sürelim.Yufkanın geniş kısmına ıspanaklı harçtan koyup rulo yaparak gül biçiminde katlayalım.Yağladığımız tepsiye dizelim.Kalan harçtan böreklerin üzerine döküp 175 derecede 30 dakika da pişirelim.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: