26 Ocak 2008 Cumartesi

KAŞARLI MUSKA BÖREĞİ

KAŞARLI MUSKA BÖREĞİ
2 yufka
5 dilim kaşar peyniri
3-4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
susam
HAZIRLANIŞI:Kaşar peynirlerini çapraz olarak dörde kesip küçük üçgenler hazırlayın.Yufkaları üçgen peynirlerin genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
Yoğurt,sıvıyağ,yumurta akını bir kasede çırpın.Hazırladığınız şeritlerin üzerine fırça ile yoğurtlu karışımdan sürün.Uçlarına birer üçgen peynir yerleştirip muska şeklinde sarın.Uçlarını suyla ıslatıp açılmasını engelleyin.
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: