22 Ocak 2008 Salı

HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ


HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ(iki kişilik)
1.5 bardak mısır unu(SEREN UN)
25 tane kılçıkları çıkarılmış hamsi
tuz
ılık su,3 yemek kaşığı sıvı yağ,1-2 dal maydanoz

HAZIRLANIŞI:Unu bir kaba koyup tuzunu serpiyoruz.Sonra ılık suyla hamuru yoğuruyoruz.Diğer tarafta hamsileri iki üç parçaya bölüp mısır ununa ekliyoruz.Karıştırıyoruz.Birazda ince kıyım maydanoz ekleyip yoğuruyoruz.Sonra yağı kızdırdığımız tavaya küçük parçalar halinde koyup her iki yüzünü de pişiriyoruz.Kızarınca iki tarafı da servise hazır hale geliyor.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: