26 Ocak 2008 Cumartesi

YOĞURT TATLISI


YOĞURT TATLISI
3 yumurta

3 çay bardağı toz şeker

1 kahve kaşığı karbonat

3 çay bardağı yoğurt

3 çay bardağı irmik

3 çay bardağı un

1 limon kabuğu rendesi

1 kahve fincanı margarin

ŞURUBU İÇİN:

3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ,yoğurt,toz şeker,karbonatı derin bir kasede çırpın.Un,irmik,yağ ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 25-30 dakika pişirin.Fırından çıkarıp birkaç yerinden çatalla delin.

Toz şekeri suyla kaynatıp şurubu hazırlayın.şurup kıvama gelince limonunu sıkıp ateşten alın.

Sıcak şurubu tatlının üzerine gezdirerek dökün.Şurubu çekip soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: