30 Kasım 2013 Cumartesi

BARBUN FASULYELİ KARALAHANA YEMEĞİ-MISIR EKMEĞİ

Önceden haşlanıpdondurucuda hazır bekleyen kara lahana(pancar) dolaptan çıkarılır,yine yazdan dolapta bekletilen taze barbun fasulyede sudan geçirilip bir güzel haşlanır.Sonra bir tencerede yağ tereyağı ve sıvıyağ ertilir,2 diş sarmısak ezilir yada küçücük doğranır,yağda sotelenir bir güzel,salçası eklenir 2 kaşık,fasulye ve pancar ilave edilir,sıcak suyu eklenir, acı biber  kurutulmuş olanından parçalanıp içine atılır,sonrada 2 kaşık mısır unu suyla karıştırılır terbiye gibi eklenir tuzu eklenir,kaynayınca  yemek pişmiştir kontrol edilir,servise sunulur.

Hiç yorum yok: