Hiç pırasalı falan yapmayacaktım pilavı,sade düşünürken hadi dedim iç pilav gibi renk çümbüşü olsun kat ne varsa,sonra yine fikir değiştirdim,pırasalı renkli pilav oldu,nefiste oldu demeden geçemeyeceğim.
1 tane pırasa baş kısmı,yarım kuru soğan,iki halka buzluktan kırmızı biber,yarım havuç rendesi,,tuz,karabiber,kişniş,pul biber,dereotu.
soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp,sıvıyağda kavuruyoruz,üzerine kırmızı biberleri doğruyoruz,karıştırıyoruz, havuç rendesini ekliyoruz,sonra pırasayı ince ince doğrayıp karıştırdıktan sonra ıslanmış pirinci ve yarım su bardağı bulguru ekleyip karıştırıyoruz,tuzunu,baharatlarını ekleyip kavurduktan sonra suyunu ilave ediyoruz,suyunu çekince pişip pişmediği kontrol edilip piştiyse altını kapatıyoruz,üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakıyoruz.dereotunu ince ince doğrayıp karıştırıyoruz,sonrada servise hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder