23 Nisan 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

pırasaları verev olarak kesip tencerede sıvı yağda çeviriyoruz dağılmasın diyede yavaşça yapıyoruz bu işlemi,havuçlarıda soyup ayni şekilde doğradıkan sonra birlikte çeviriyoruz,sonrasalça ekliyoruz,salça ile biraz karıştırıp suyunu koyuyoruz üzerini geçmeyecek kadar,sonradaocağı kısıp pişirmeye bırakıyoruz,biraz piştikten sonra pirincini,1,5 kaşık şekerini az tuzunu,ve tabi birazda yine sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz,havuç ve pırasaların pişim derecesine bakarak pişirme işlemini tamamlıyoruz.servise hazır hale gelmesi için soğumaya bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN!
göz kararı yaparım bütün yemeklerimi,çok nadirde ölçü kullanırım.

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Sevgili komşum,
Yaz gelse de aynı sofralara oturup sohbet etsek. Eminim yemekten girip yemekten çıkarız sohbet ederken...

akasyakokusu dedi ki...

Ablacım merhaba..Babam için dileklerine çok tşkler ederim..
Sayılı gündü çabuk geçti..Döndü memlekete..
Pırasayı bende severim..Helede zeytinyağlı..Ama evde benden başkası sevmiyor..Onunda yolunu buldum incecik kıyıp hamurişine koyuyorum lüplüp yiyorlar..:))))
Eline sağlık payımı aldım sevgiler..