27 Nisan 2009 Pazartesi

ENGİNARLI_BEZELYELİ PİLAV

Bir soğanı yemeklik doğradım,sonra tencerede sıvı yağda çevirdim,üzerine kuşbaşı doğradığım enginarları koydum,onun üzerinede biraz çevirdikten sonra taze bezelyeleri ekledim,sıcak suda beklettiğim pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye pirinçleri ekleyip sıcak su ilavesiyle tuzunu da ekleyip pişirdim.
AFİYET OLSUN!

4 yorum:

hamdivehusnucan dedi ki...

sevgili arkadaşım annenize ragmen sizlerede sabır diliyorum başınız sag olsun mekanı cennet olsun. bir hoş seda olarak kalbinizde kalacaktır. sevgilerimle.

akasyakokusu dedi ki...

Ablacım merhaba..Eline sağlık sunum tam bir türlü pilavı gibi leziz olmuş..Bende dün enginar aldım bugünde haşladım ama garnitürünü koymayı bekleyemedim yedim vallahi..
Aklıma gelse senin gibi yapardım..
Eline sağlık tekrar...Zehra ablamın yazdığına göre anneciğinimi kaybettin..Başın sağolsun ablacım..Mekanı cennet olsun teyzeciğimin ruhuna Fatiha okurum hemen..Sanada sabırlar diliyorum...

Tijen dedi ki...

Ne severim enginarlı pilav! Ama enginarı haşlayıp salataya dönüştürmeyi daha sever olduğumdan beri hiç yapmadım.

SOFRAM dedi ki...

Merhaba canım, nasılsın,inşallah daha iyisinizdir. Elbette kolay değil büyük acı, ama zaman herşeyin ilacı, anneciğin her zaman hatırımda ve dualarımda canım.
Enginarı da çok severim, harika bir pilav olmuş, burada daha yerliler çıkmadı, manavdakilerde pek taze değil, daha almadım onun için, ama kısa bir süre sonra bollaşır, ellerine sağlık güzelim, ailecek sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz.