18 Nisan 2009 Cumartesi

DİYET YAPMADAN ZAYIFLAYIN

DİYET YAPMADAN ZAYIFLAYIN
Diyet Yapmadan Zayıflayın!
Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek, sağlıklı ve düzenli yemek yiyerek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. Diyet yapmadan kilo vermenin altın kuralları…
Kahvaltı Yapın
Günün nasıl geçeceğini belirleyen en önemli öğün kahvaltıdır. Kilo vermek istediğinizde bu öğünü atlayarak başarıya ulaşacağınızı aklınızdan çıkarın. Gece boyunca enerjisiz kalmış vücudunuzu canlandırmak, öğle yemeğinde daha az yemek için mutlaka kahvaltı yapın.
Mutfağınız Olduğunu Unutun!
Uyumadan kısa süre önce yenen yemekler vücut tarafından sindirilemez ve direkt olarak yağa dönüşür. Gece geç vakitlerde atıştırma alışkanlığınızın önüne geçmek için, mutfağınız olduğunu unutun. Mutlaka bir şeyler yemek istiyorsanız; düşük kalorili dondurma yiyebilirsiniz.
Asitli İçecekleri Hayatınızdan Çıkarın!
Asitli ve sonradan tatlandırılmış içeceklerin kalorisi yüksektir. Serinlemek istediğiniz su, limonata, düşük oranda yağ içeren süt ve katkısız meyve suları içebilirsiniz. Asitli içecekler midenizdeki asit oranını yükseltir ve daha çabuk acıkmanıza neden olur.
Doğal Hayat, Doğal Besinler
Yemeklerden önce bir kase çorba içmek, hem midenizi dinlendirir hem de tokluk hissi vererek daha az yemek yemenizi sağlar. Ara öğünlerde organik meyve ve sebzeler tüketmeniz formunuzu korumaya yardımcıdır. Mevsimine uygun olarak; vişne, greyfurt, muz gibi meyveler yiyebilirsiniz.
Lifli Gıdalara Yer Açın!
Mercimek, barbunya fasulye, keten tohumu yiyecekler lifli gıdalardır. Bu yiyecekler sindirim ve boşaltım sisteminizin düzenli çalışmasını destekler. Özellikle kabızlık problemi kilo vermeyi engellemektedir. Bu sorunun önüne geçmek için lifli gıdaları daha çok tüketin. Keten tohumunu salataların üzerine serperek yiyebilirsiniz.
Ara Öğünleri Değerlendirin!
Öğle ve akşam yemeği arasındaki ara öğünlerde kan şekerinizi ve enerjinizi yükseltmek için bir şeyler yemeniz gerekir. Yiyecek tercihinizi; yağ oranı düşük yoğurt, fındık, haşlanmış brokoli gibi yiyeceklerden yana kullanın.
Masum Görünenler!
Havuç masum görünümlü bir sebzedir. Acıktığınızda bir havuç yiyerek, ara öğünü verimli geçirdiğinizi düşünebilirsiniz. Oysa ki bir adet havucun %35i şekerdir. Havuç pişirildiğinde bu oran 2 katına yükselir.
ALINTIDIR

Hiç yorum yok: