18 Nisan 2009 Cumartesi

KADIN SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI BEŞ YİYECEK

Kadın Sağlığı için Faydalı 5 Yiyecek
Domates
Salatalara, yemeklere eklediğiniz domates kansere karşı güçlü bir savaşçı. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudunuzu kansere karşı korur, tansiyonunuz düzenli olmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre beslenme planında domates olan kadınlar, meme kanseri riskini %50 daha az taşıyorlar.
Balık
Doğanın sunduğu en faydalı yiyeceklerden biri şüphesiz ki balıktır. Kadın sağlığından önemli rol oynayan balık; cildinizin sıkılaşmasını sağlar. Özellikle somon balığı cilt için botoks etkisi yaratır ve kırışıklarınızda gözle görülür ölçüde azaltır. Emziren annelerde süt miktarının artmasına yardımcı olur. Omega 3 yağları ile kalp sağlığınız için faydalıdır.
Yaban Mersini
Kadınların hayatları boyunca karşılaştıkları sorunlardan biri sistit yani, idrar yolları enfeksiyonudur. Günde 1 bardak yaban mersini suyu içmek idrar yollarınızı temizler ve sistiti hayatınızdan uzaklaştırır. Mısır gevreği, vişne suyu gibi günlük hayatta sık tükettiğiniz yiyeceklerin içine bir parça yaban mersini suyu eklemek, faydalarını görmek için yeterlidir.
Ceviz
Omega 3 yağlarının en yoğun bulunduğu yiyeceklerden biri cevizdir. Omega 3 yağları, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, kolestrolü de düzenler. Salatalarınızın içine ekleyeceğiniz ceviz, beyin sağlığınızı korurken, cildinizdeki yağ oranını dengelemeye yardımcı olacaktır.
Fasulye
Çok sayıda pişirme yöntemi bulunan fasulye içeriğinde yüksek oranda potasyum bulundurur ve bu sayede kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Lifli bir gıda olması sayesinde sindirim ve boşaltım sisteminizin düzenli çalışmasına önemli fayda sağlarAlıntıdır

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ahhh ablacım hep diyete başlıycam diyorum olmuyor sağol paylaşımın için kocaman sevgiler...