27 Şubat 2008 Çarşamba

TUZLU KURABİYE

TUZLU KURABİYE
4 su bardağı un
4 kahve fincanı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta,1 kase susam
1 çay kaşığı kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.Margarin,sıvıyağ,yoğurt,tuz,toz şeker ve yumurta sarılarınıderin bir kapta karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip hamur elde edin.Hamuru kıvamını bulana kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın baş parmaktan kalın rulolar yapın.5cm uzunluğunda kesin.
Ayırdığınız yumurta aklarını bir kasede çırpın.Kestiğiniz hamurları önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişir.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok: