27 Şubat 2008 Çarşamba

ETLİ LAVAŞ


ETLİ LAVAŞ
1KİŞİLİK
1lavaş ekmeği
100gr kuşbaşı kuzu eti
yarım soğan
1 çay kaşığı tarçın,kişniş ve kimyon karışımı
1 küçük domates
2 salata yaprağı
2-3 dal taze nane
2-3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
1çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kırmızı pul biber
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
Soğanı ince ince dilimleyin,etin üzerine soğanın yarısını yerleştirip baharatı serpin,biraz yağ gezdirdikten sonrayarım saat dinlendirin.
Etleri şişe geçirin önceden ısıtılmış 180 dereceli fırındayarım saat sık sık çevirerek pişirin,eğer üzeri kurursa alemünyum folyoya sarıp tekrar fırına sürün..piştikten sonra tuz serpin.
Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın,salata yaoraklarını yıkayıp kıyın,nane ve maydanoz yapraklarını da kıyın.
Kalan soğanla bütün malzemeyi karıştırıp üzerine yağ ve limon suyu gezdirip pul biber ekleyin.
Lavaş ekmeğini fırında ısıtın.Ortasına hazırladığınız salatayı yerleştirin ve eti ilave edip rulo şeklinde sarın.
AFİYET OLSUN!
BeN BUNU TAVADA BÜTÜN MALZEMEYİ SOTELEYEREK DE YAPIYORUM ÇOK NEFİS OLUYOR...........

Hiç yorum yok: