24 Şubat 2008 Pazar

GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ

MALZEMELER:
4 tane havuç
3 tane yufka
300 gr kıyma
2 tane soğan
250 gr ıspanak yaprağı
2 su bardağı süt ve sıvı yağ
tuz ve kırmızı biber
Yemeğin Tarifi Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun. Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin.Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Çok az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.
AFİYET OLSUN!

    1 yorum:

    SOFRAM dedi ki...

    Canım ellerine sağlık, böreğin çok güzel görünüyor, bu böreği büyük kızım çok sever, çok ta lezzetli bir börek ama, afiyetler olsun, görüşmek üzere sevgiler canım...