TÜRKİSTAN PİLAVI
2 su bardağı pirinç ılık suda ıslatılıp bekletilecek
1 büyük boy havuç rendenin iri tarafıyla rendelenecek
kuzu kuşbaşı haşlanıp pişirilecek 300-350 gr
1 tane kuru soğan yemeklik doğranacak isteyen jülyen doğrar
ve kuş üzümü yarım çay bardağı
karabiber,tuz,kimyon damak tadınıza göre
sıcak su
hazırlanışı
soğan sıvıyağda kavrulurken rendelenmiş havuç eklenir birlikte kavrulur,kuşbaşı etler eklenir,yemek kaşığının yarısı kadar salça eklenir,bir okadarda tereyağ eklenir,sonra hepsi karıştırılır,kuş üzümü eklenir sudan geçirilerek ,tuzu,kimyonu ve karabiberide eklenerek kavurma işlemi devam eder ,pirinç yıkanır süzülür eklenir bir iki dakkika kavrulur,sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir,,suyunu çekince kısık ateşte demlendirilir,piştiğinden emin olunca altı kapatılır,havlu peçete örtülür üzerine ve ılınınca servis yapılır.
AFİYET OLSUN!
1 yorum:
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Yorum Gönder