24 Kasım 2014 Pazartesi

PANCAR BILİSİ

bir bağ karalahana alınır bir güzel yıkanır ince ince doğranır,kaynayan suya atılır pişmesi sağlanır,süzülür,diğer tarafta bir soğan yemeklik doğranır,sıvıyağ ve tereyağında kavrulur,domates rendesi yada yarım domates küçük küçük doğranır,bir kaşık salça ilavesiyle karıştırılıp kavrulmaya devam edilir,sonra bir tutam birinç eklenir,haşlanmış pancarlar eklenir,sıcak su eklenir,pişmeye bırakılır,pancarlar yumuşamış,pirinçlerde uzamış olunca tuzu eklenerek tatlandırılır ve pişme işlemi bir kaç dakika daha sürdürülür,kıvamına bakılır ocaktan alınır.afiyetle yenir,acı pul biber ilavesiyle çok daha nefis oluyor benden söylemesi...

Hiç yorum yok: