ordu-ünye karadeniz yöresi yemeklerinden olan BÖLCELÜ PANCAR
BÖLCELİ PANCAR
1 bağ karalahana
1 kase barbun fasulyesi
yarım bardak mısır unu
4 diş sarmısak
2 kaşık salça
2 kaşık sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Barbunlar
bir gece önce ıslatılıp suda bekletilir.sabah haşlanır suyu
süzülür.Pancar yıkanıp kesilir biraz büyükçe olarak,kaynayan suya
atılır pişirilir.Ezilmeye başlayınca süzülür.Tekrar kaynayan suya
atılır,haşlanmış fasulyeler ilave edilir.İçinemısır unu ekilirken
karıştırılır, tuzu eklenir.PİŞİNCE üzerine salça ,yağ ve ezilmiş
sarmısak yakılarak dökülür. yanında mısır ekmeği ile afiyetle yenir...
AFİYET OLSUN
2 yorum:
Selamlar arkadaşım tarifin Yayında ellerine saglık harika günyüzüne çıkmamış tarifler gönderdin desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı
saimecim bana bir ödül geldi .bende sana ulaştırayım dedim.sayfamdan alırsın..
Yorum Gönder