30 Nisan 2012 Pazartesi

SU BÖREĞİ_YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ


 Bu tarifimi

 www.safiyeile.blogspot.com a gönderiyor,kolaylıklar diliyorum

 Bu böreği hemen 6 bezeden açtım,bir çırpıda açıp,yine aynı hızla tükettik.
malzemeler:
3 yumurta ,bir kaşık sıvıyağ, bir tatlı kaşığı tuz ve biraz su yarım çay bardağı.
aldığı kadar un.
HAZIRLANIŞI:
malzemelerden hamur elde edip,biraz dinlendirdim. 6 beze oluşturdum bizde zuala derler hamur bezelerine.sonrada tava boyutu kadar açtım.önce kaynayan suya tuz attım bir damlada sıvıyağ,tek tek açılan hamurları haşlayıp,soğuk tuzlu suya aldım yağladığım tavaya bir güzel yerleştirdim,ve ocakta çevire çevire pişirdim3 beze arasına peynir ve çökelek karışımı koydum(.burda lor bizim orda karadenizde çökelek)
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

safiye serbest dedi ki...

Tarifin yayında ellerine saglık arkadaşım harika nefis bir tarif desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı