4 Nisan 2012 Çarşamba
KAZAN KEBABI
KAZAN KEBABI
Evde bulunan malzemelerle yaptım,ne varsa onları kullandım,biraz kıyma yüzelli gr,bir kuru soğan,bir yeşil biber,bir domates küçük küçük doğranıp kıymayla beraber karıştırılır,bir kaşık salça tuz ,karabiber ilave edilir,
bir patlıcan vardı,onu verev verev dibine indirmeden kestim,aralarına kıymalı harçtan koydum,sonra bir kabak ekledim yanına,bir de domates,yeni bir tat olduğu için az malzemelerle deneme yaptım,üzerine tuz ve kaşıkla gezdirerek su ekledim,yarım saat kadar pişirdim,lokum gibi denir ya hani,ağızda dağılır,gerçi lokum ağızda dağılmaz,yapışır,bu kıyır kıyır bizim memleketin unla yapılan kurabiye havasında olan ünye lokumu gibi,yumuşacık oldu.
AFİYET OLSUN!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder