21 Nisan 2012 Cumartesi

YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE-MELEVCEN KAVURMASI(DİKENUCU)

Bu tarifimi de yine YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN arkadaşımwww.safiyeile.blogspot.com a gönderiyor,kolaylıklar diliyorum
Bu karadenize has otlardan biridir,dağlardan,yol kenarlarından toplanır,tıpkı böğürtlen gibi toplarken dikenlerden korunmak gerekir,bir adıda dikenucu dur,pazarda 4-5 liradan satılıyor kilosu çok ahım şahım bir şey olmasada yemekten büyük tat alıyoruz karadenizli olarak,ünye'de sabah çayının yanında bile yedik,biz seviyoruz.Balıkesir Akçay'da da tek tük satıldığını görmüştüm,bu karadenizliler var ya her yere yemek kültürlerini damak tadlarını taşıyor.Gelirken mis gibi tereyağ da getirdik,ayrıca teyze kızımın ağacından toplayıp verdiği reçellik eriklerden de reçelimi yaptım,rengi kıvamı çok güzel oldu.

4 yorum:

safiye serbest dedi ki...

Selamlar arkadaşım tarifin yayında ellerine saglık harika yöresel tarif kazandırdınız etkinlige desdegib için teşekkürler tekrar isterim farklı yörelel tariflerinizle katılmanı.

anne eli gibi dedi ki...

bende karadenizliyim ama hiç duymamıştım,elinize sağlık..

Esra Kasım dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK .GERÇEKTEN İLGİNÇ BİR TARİF.SEVGİLER

Harika Mutfak dedi ki...

saimecim egeli olarak ben ot meraklısıyım...hepsini çok severim..
ellerine sağlık...