Bu tarifimi de yine YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN arkadaşımwww.safiyeile.blogspot.com a gönderiyor,kolaylıklar diliyorum
Bu karadenize has otlardan biridir,dağlardan,yol kenarlarından
toplanır,tıpkı böğürtlen gibi toplarken dikenlerden korunmak gerekir,bir
adıda dikenucu dur,pazarda 4-5 liradan satılıyor kilosu çok ahım şahım
bir şey olmasada yemekten büyük tat alıyoruz karadenizli olarak,ünye'de
sabah çayının yanında bile yedik,biz seviyoruz.Balıkesir Akçay'da da tek
tük satıldığını görmüştüm,bu karadenizliler var ya her yere yemek
kültürlerini damak tadlarını taşıyor.Gelirken mis gibi tereyağ da
getirdik,ayrıca teyze kızımın ağacından toplayıp verdiği reçellik
eriklerden de reçelimi yaptım,rengi kıvamı çok güzel oldu.
4 yorum:
Selamlar arkadaşım tarifin yayında ellerine saglık harika yöresel tarif kazandırdınız etkinlige desdegib için teşekkürler tekrar isterim farklı yörelel tariflerinizle katılmanı.
bende karadenizliyim ama hiç duymamıştım,elinize sağlık..
ELLERİNİZE SAĞLIK .GERÇEKTEN İLGİNÇ BİR TARİF.SEVGİLER
saimecim egeli olarak ben ot meraklısıyım...hepsini çok severim..
ellerine sağlık...
Yorum Gönder