10 Mayıs 2012 Perşembe

KABUKLU FASULYE YADA FIRIN FASULYESİ-YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ

Taze fasulye bitmeden tam kıyak zamanı yani çok olduğu zaman haşlanır ve köylerde  taş fırınlara sürülüp kurutulur.sonrada gölgede bekletilir,kış için yapılan hazırlıklardan biridir.fasulye mevsimi bitincede canımız çektiğinde uzun süre  pişirilir,haşlanır gibi,suyu süzülür bazen sulusu bazende kavurması yapılır,soğanla yada pırasayla kavrularak  Afiyetlede yenir   Bu tarifimi    .www.safiyeile.blogspot.com arkadaşıma gönderiyorum

1 yorum:

safiye serbest dedi ki...

Merhaba arkadaşım hayırlı cumalar dilerim . Ben fasülye tarifini anlamadım bana yardımcı ol hangi yöreye ait oldugunu ve bildigimiz yeşil kuru fasülyemi fırında felan deyince kafam karıştı kabuklu nasıl hiç tarif olarak ilk defa gördüm . Senin tariflerin hep karadeniz yöresel yemeklerin biliyorum ama bu sefer belirtmemişsin bende bi soruyum arkadaşıma dedim kusura bakma yazının başında açıklama yapıyorum ya yanlış bir açıklama yapmıyayım diye sordum . Ayrıca sana çok teşekkürler etkinlige çok tarif gönderdin bana desdek oldun .