HOŞURAN KAVURMASI
Bu da Ünye'de pazarda demet yani bağ olarak
satılır.Pazardan alınan hoşuranlar artık kaç demet alırsan,bir güzel
temizlenir yıkanır.Kaynar suda haşlanır, süzdürülür.Soğuyunca sıkılır
avuç içinde.Diğer tarafta kuru soğan ince ince doğranır tereyağında
pembeleştirilir.Sıkılan hoşuranlar eklenerek kavurulur 5-6 dakika ..tuzu
eklenir.mısır ekmeğiyle bir güzel yenir.
Biz karadenizliler bu nu kahvaltıda beş çaylarında yaparlar ve yerler...
AFİYET OLSUN!
Karadeniz Ordu-Ünye'den bir tarif daha www.safiyeile.blogspot.com arkadaşıma
3 yorum:
hiç duymadığım bir bitki :((
rica etsem yorum bölümünden kelime doğrulamayı kaldırırmısın ?
Tarifin yayında arkadaşım teşekkürler ellerine saglık harika bir tarif tekrar beklerim canım blogunuda takibe aldım yakından izliyorum
Çok güzel bir tarif, bu otun ismini daha önce duymamıştım.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)
Yorum Gönder