4 Mayıs 2012 Cuma

YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ_HOŞURAN KAVURMASI

HOŞURAN KAVURMASI
Bu da Ünye'de pazarda demet yani bağ olarak satılır.Pazardan alınan hoşuranlar artık kaç demet alırsan,bir güzel temizlenir yıkanır.Kaynar suda haşlanır, süzdürülür.Soğuyunca sıkılır avuç içinde.Diğer tarafta kuru soğan ince ince doğranır tereyağında pembeleştirilir.Sıkılan hoşuranlar eklenerek kavurulur 5-6 dakika ..tuzu eklenir.mısır ekmeğiyle bir güzel yenir.
Biz karadenizliler bu nu kahvaltıda beş çaylarında yaparlar ve yerler...
AFİYET OLSUN!
Karadeniz Ordu-Ünye'den bir tarif daha   www.safiyeile.blogspot.com arkadaşıma

3 yorum:

ÖZLEMCE dedi ki...

hiç duymadığım bir bitki :((
rica etsem yorum bölümünden kelime doğrulamayı kaldırırmısın ?

safiye serbest dedi ki...

Tarifin yayında arkadaşım teşekkürler ellerine saglık harika bir tarif tekrar beklerim canım blogunuda takibe aldım yakından izliyorum

Burcu Kayhan dedi ki...

Çok güzel bir tarif, bu otun ismini daha önce duymamıştım.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)