12 Mayıs 2012 Cumartesi
KARADENİZİN KURU YUFKASI -YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ
Bu tarifimi yine yöresel lezzetler etkinliğine ev sahipliği yapan
.www.safiyeile.blogspot.com arkadaşıma gönderiyorum
un-su-tuz buluşmasıyla elde ettiğim hamuru biraz dinlendirdim yarım saat kadar.bu arada barbeküyü yakıp odunların kor olmasını ve sacın ısınmasını beklerken birer birer yufkaları açıp masanın üstüne koydum,sonrada teker teker pişirdim açtığım yufkaları,ramazan ın vazgeçilmezidir,Ünyede hemen hemen herkes ramazandan 15-20 gün önce başlar yufka hazırlığına, hazır yemek sayılır,imece usulü yapılır bugün bize yarın komşuya,yada aynı gün kalabalıkla bir kaç aileye birden açılır,pişirilir.Ben de bir Ünyeli olarak ramazanı yufkasız geçirmemek adına işe koyulmuştum,insan isterse her yer cennet,her yer memleket ama bizim oralarda bir başka güzeldir.
Bu yufkalar yağlanan tavaya bir yüzü ıslatılarak yerleştirilir bir kaç taneden sonra araya peynir yada kıyma konur,üzerine yine yufka dizilir,alt üst pişirilir(kızartılır)Sonrada afiyetle yenir.
Bir de gelenek halindedir her yufka açan o gün ya yufkalardan börek yapıp yedirir yada palaz denir yufka tam kızartılmadan yağ sürülür sıcak sıcak yenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Hayırlı geceler arkadaşım geciktim sana gelmekde birtürlü çocuklardan bana sıra geçmiyo pc başına geçmek
kusura bakma . arkadaşım çok teşekkürler o kadar sevindim bu tarifi gönderdigine bu gügün etkinlik son gündü malesef arkadaşlar ve siz tarif yagmuruna tuttunuz bu yüzden uzatacagım etkinlik tarihini tarifini uygun bir zamanda alıcam arkadaşım bir an beni köyüme götürdün
Annem ramazan öncesi hazırlar ve sahurda bize börek yapardı... ellerine sağlık...
yorum bölümünden kelime doğrulamayaı kaldırırmısın lütfen..
annem ramazan öncesi hazırlar ve sahurda börek yapardı bize,ellerine sağlık...
Arkadaşım tarifin yayında çok teşekkürler ellerine saglık güzel ve degerli bir tarif desdeklerin için teşekkürler . Anneler gününü kutlarım canım
ellerine sağılık .
Yorum Gönder