1 Mayıs 2012 Salı

BÖLCELİ PANCAR-YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ



ordu-ünye karadeniz yöresi yemeklerinden olan BÖLCELÜ PANCAR
BÖLCELİ PANCAR
1 bağ karalahana
1 kase barbun fasulyesi
yarım bardak mısır unu
4 diş sarmısak
2 kaşık salça
2 kaşık sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Barbunlar bir gece önce ıslatılıp suda bekletilir.sabah haşlanır suyu süzülür.Pancar yıkanıp kesilir biraz büyükçe olarak,kaynayan suya atılır pişirilir.Ezilmeye başlayınca süzülür.Tekrar kaynayan suya atılır,haşlanmış fasulyeler ilave edilir.İçinemısır unu ekilirken karıştırılır, tuzu eklenir.PİŞİNCE üzerine salça ,yağ ve ezilmiş sarmısak yakılarak dökülür. yanında mısır ekmeği ile afiyetle yenir...
AFİYET OLSUN

2 yorum:

safiye serbest dedi ki...

Selamlar arkadaşım tarifin Yayında ellerine saglık harika günyüzüne çıkmamış tarifler gönderdin desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı

HARİKA MUTFAK dedi ki...

saimecim bana bir ödül geldi .bende sana ulaştırayım dedim.sayfamdan alırsın..